Minusta tuntuu, etten pitkään aikaan ole nähnyt selkeää unta, jonka muistaisin hyvin aamulla herätessäni. Viime yönä oli parikin selkeää unta. Liekö täydenkuun taikamaljalla osuutta asiaan =)

Ensimmäisessä unessani olin vanhan lapsuuden kotini pihassa. Talossa asui tätini ja menimme puutarhaan. Oli alkusyksy ja pihan vaahterassa oli valtavan upeat, isot ja täydellisen punaiset lehdet. Omenapuussa oli mielettömän isoja ja mehukkaita omenia. Kristalli oli mukanani ja keräsimme nippuun noita upeita vaahteran lehtiä ja poimimme omenoita. Muistan kuinka sanoin ottavani lehtiä sieltä vaikka naapurin vaahteran lehtiä on meidänkin pihassa, mutta kun ne eivät ole niin kauniita kun niihin tulee mustia pilkkuja...

Toisessa unessa olin entisen pomoni palvelukseen palannut. Hän yritti olla ystäväni, mutta sanoin, että voin olla hänellä töissä mutta ystäviä emme ole enkä arvosta häntä pätkääkään entisten asioiden takia. Olimme menossa ravintolaan syömään ja kävin etukäteen kysymässä ravintolasta, että onko hän varmasti maksanut ruokalaskun, ettei se tule meidän työntekijöiden maksettavaksi. Tarjoili vakuutti, että lasku on maksettu jo etukäteen.

Ensimmäinestä unesta sain jonkinlaista tulkintaa itse aikaiseksi. Syksy tarkoittaa jonkin tietyn asian loppuun saattamista ja uuden alun tuloa. Omenat merkitsevät viisautta ja hyvinvointia sekä menestystä, hyvin ansaittuja palkkioita luvassa. Vaahtera symboloi nöyryyttä, lämpöä ja avoimuutta. Se myös ilmentää myönteisiä saavutuksia, onnea ja elämän täyttymyksiä. Vaahteran lehdet edustavat jokaista viittä aistia ja mitä niillä on tarjota. Lehdet merkitsevät myös auttavia käsiä.

Toiseen uneen palaan myöhemmin, pienen mietinnän jälkeen...