Siis oikeesti ei ihan unettomia öitä, mutta kahden viime yön unet olivat sekavia, eikä mitään oikein jäänyt mieleen. Ei edes pientä symbolista merkkiä, joka olisi jäänyt mieleen...

Mutta viestiä sain taas muuten. Tällä kertaa ystäväni E toimi välittäjänä. Keskustelimme eilen pitkään puhelimessa. Tuli puhetta kärsivällisyydestä, miten sitä pitäisi osata odottaa, että tietyt asiat tapahtuvat kun niiden aika tulee. Aina ei tarvitse olla jyräämässä läpi heti mulle kaikki nyt -tyyliin, kun joskus osaa hetkeksi hiljentyä ja odottaa niin asiat tapahtuvat kuin itsestään. Tähän kohtaan se viesti tuli - Ei voi vain odottaa ja odottaa jotakin tapahtuvaksi on myös itse tehtävä jotakin asioiden eteen. Totta! Mutta se on jäänyt minulle epäselväksi, että milloin ei saa antaa periksi ja milloin pitää antaa periksi. Kun joskus jotain oikein yrittää tehdä ja se menee pieleen, joku sanoo, että sen ei ole tarkoitus toteutua anna periksi. Toinen sanoo, että koskaan ei saa antaa periksi vaan täytyy sinnikkäästi jaksaa yrittää.

Minulla on ystäväpiirissä monta hyvää esimerkkiä siitä, miten asiat ovat sujuneet kuin vettä vain. Yksi ystäväni oli kyllästynyt työhönsä halusi muutosta ja etsi uutta työtä. Haki ja haki, kävi haastatteluissa - jäi aina toiseksi. Sanoinkin hänelle, että uutta työtä hän ei löydä hakemalla, se tulee hänelle kun sen aika on. Ja näin kävi! Hänen tuttavansa soitti, että heidän firmassa on paikka auki, hae sitä. Niin hän haki ja tuli valituksi. Asunto uudelta paikkakunnalta löytyi muutaman puhelinsoiton jälkeen.

Toinen ystäväni oli taas onneton parisuhteessaan, miehen ainaisen alkoholin käytön takia. Vuosien aikana mies oli latistanut hänet täysin, kaikki mitä vaimo teki oli miehen mielestä typerää ja täysin arvotonta. Saatuaan hieman itsetuntoa kohotettua hän ilmoitti miehelleen haluavansa eroa. Mies suivaantui, ei  suostunut keskustelemaan, syytti vaimoa kodin rikkomisesta jne. Mies heitti vaimon ulos yhteisestä kodista. Vamo muutti ystäviensä luo asumaan ja pian sai uuden kodin. Kohta löysi uuden rakastavan ystävän, joka arvostaa häntä. Elää nyt, kymmenen onnettoman avioliittovuoden jälkeen onnellisena tasapainoisessa parisuhteessa.

Nämä ystävieni tapaukset molemmat ovat hyviä esimerkkejä siitä miten kaikki tapahtuu aikanaan ja kun on valinnut oikean tien asiat sujuvat kuin omalla painollaan, et tarvitse jyrää mukaasi saadaksesi asioita järjestymään.