Mistä tiedät onko suuntasi oikea? Mistä tiedät onko valintasi oikea?
Palaan jälleen tähän yhteen lempiaiheeseeni.

Jos valitsemallesi tielle alkaa ilmaantua kuoppia, mutkia ja lähes ylitsepääsemättömiä esteitä, ovatko ne merkkejä siitä, että on tullut valittua väärä suunta? Vai ovatko esteet vain testausta oletko sydämelläsi mukana valitulla tiellä? Mistä tietää milloin antaa periksi ja milloin jatkaa sinnikkäästi matkaa eteenpäin?

Joyce Meyer kirjoittaa kirjassaan mm näin:

Sinnikäs yritys takaa menestyksen

Uskon, että epäonnistuminen on osa todellista menestystä, koska se tekee meistä nöyriä. Nöyryys on elintärkeä edellytys sille, että Jumala voi käyttää meitä tehokkaasti.

Charles Darrow asetti nuorena tavoitteekseen tulla miljonääriksi. Hän eli 1920-luvulla, jolloin miljoona dollaria oli valtava määrä rahaa. Vuonna 1929 tuli suuri lama ja hän menetti kaiken omaisuutensa. Hän masentuneena sanoi vaimolleen, että tämä voisi jättää hänet, jos haluaisi ”On selvää, ettemme sittenkään saavuta tavoitettamme”. Esther-vaimo ei halunnut lähteä ja sanoi miehelleen, että heidän pitää tehdä päivittäin työtä pitääkseen unelmansa hengissä.

Hänen sanomansa miehelleen oli: Älä anna unelmiesi kuolla muutamien menneitten virheitten takia. Älä anna periksi, vaikka et muutaman yrityskerran jälkeen olisikaan onnistunut. Jumala tahtoo sinun jättävän virheet taaksesi. Paholainen tahtoo sinun antavan periksi. Edistyminen vaatii hintansa, mutta usein hintana on ”jatkaa jatkamista” ja todeta: ”En luovuta ennen kuin voitan.” Älä ole sellainen henkilö, joka asennoituu vaikeuksiin todeten: ”Minä luovutan.”

Esther sanoi miehelleen: ”Pidä unelmasi hengissä”. Charles vastasi: ”Se on kuollut, epäonnistuimme. Mikään ei enää onnistu.” Vaimo kieltäytyi kuuntelemasta tuollaista puhetta ja ehdotti, että he keskustelisivat joka ilta miten unelma saavutettaisiin. Pian Charles sai ajatuksen kuinka tehdä rahaa, mutta koska he eivät olleet töissä, he alkoivat leikitellä rahalla. He leikittelivät ostavansa taloja ja kiinteistöjä. Pian he muunsivat kuvitelmansa peliksi pelilautoineen, noppineen, kortteineen, pienine taloine ja hotelleineen…

Arvasit oikein. Kyseessä oli Monopoli-peli.

Vaikka on ihanaa lukea tällaisia inhimillisiä menestystarinoita, täytyy muistaa, että Jumala haluaa tehdä samanlaisia asioita kauttamme. Hän ei katso henkilöön, mikä tarkoittaa, ettei Hänellä ole suosikkeja, ja muut jätettäisiin ulkopuolelle. Hänen sanansa mukaan kaikki on mahdollista sille, joka uskoo (Mark. 9:23) Jumala tekee suuria kauttamme, jos säilytämme myönteisyytemme, uskomme ja kieltäydymme luovuttamasta.

Älä juutu epäonnistuneisiin yrityksiisi niin, että kieltäytyisit uskomasta tulevaisuuteesi. Muista, että et ole epäonnistuja vaikka olet epäonnistunut. Jumala näkee arvosi kaikesta huolimatta; me emme tarvitse muuta kuin Hänen hyväksyntänsä. Jos Hän voi antaa menneisyytesi anteeksi, niin sinäkin voit antaa anteeksi itsellesi.

Sanotaan, että virheet ovat siunauksia valepuvussa, joihin kätkeytyy viisauden kultajyvä. Tekemiämme virheitä ei käytetä meitä vastaan. Ei kukaan virheitä tahallaan tee, mutta jos kuitenkin tekee virheen, on sitä otettava opikseen.


Joskus voi tulla elämässä virhearviointeja, kuunteletkin jonkun toisen neuvoja ja noudatat niitä, vaikka kenties sydämesi sanoisikin toista. Ei kuitenkaan pidä moittia itseään tekemästään virheestä, vaan etsiä siihen kätkeytynyt oppi. Jos joku asia menee täydellisesti mönkään monesta yrityksestä huolimatta, ei silti pidä antaa periksi ja vaipua epätoivoon. Ehkä juuri tuon ei ollut tarkoitus toteutua vaan nurkan takana odottaakin parempi mahdollisuus.


1368297.jpg